Den Helder

Santa Run in Helderse binnenstad

Rotary Den Helder organiseert op zondag 22 december voor de zevende keer de Santa Run in de Helderse binnenstad. Als altijd staat plezier centraal bij deze sponsorloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen. Zoveel mogelijk kerstmannen leggen een parcours af door de Helderse binnenstad. Idee achter het evenement: plezier en zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel.

Nieuw dit jaar is een fun run over een parcours van één kilometer, speciaal voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is er, als altijd, een route van 3,5 kilometer door de binnenstad. Start, 14.00 uur, en finish zijn voor alle deelnemers op het Julianaplein.

Loop geld bij elkaar voor eigen sportvereniging
De helft van de opbrengst van de Santa Run gaat naar de Nierstichting. De andere helft gaat naar de jeugdafdeling van een Helderse sportvereniging. Welke vereniging dat is, bepalen de lopers zelf.

De vereniging die voor deze editie van de Santa Run de meeste lopers op de been brengt kan rekenen op een mooi bedrag. De winnende vereniging kan het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe tenues, ballen, doeltjes, horden of iets anders waar de jeugd van de vereniging behoefte aan heeft.

Doe mee
Hoe werkt het? Deelnemers aan de jeugdrun betalen 7,50 euro, iedereen ouder dan 12 jaar betaalt 10 euro inschrijfgeld. Voor dat bedrag krijgen de deelnemers een kerstmannen pak, een flesje water, een medaille, koek  en zopie na afloop. Voor de snelste deelnemers zijn er prijzen in verschillende leeftijdscategorieën.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 21 december online via https://denhelder.rotarysantarun.nl/inschrijven/. Vermeld bij de inschrijving duidelijk voor welke vereniging je uitkomt. De kerstmannenpakken zijn, op vertoon van het inschrijfticket, af te halen bij één van onze hoofdsponsors, de firma Wilms, Ravelijncenter 39, of op het Julianaplein vlak voor aanvang van de Santa Run.

Op 22 december is het tot 13.15 uur mogelijk om in te schrijven bij de inschrijfbalie, bij de start van de Santa Run, op het Julianaplein.

Programma op 22 december 2019
Vanaf 12.30 uur            : Aanmelden/inschrijven bij de informatietent
13.45 uur                     : Warming up
14.00 uur                     : Start Santa Run (beide afstanden)
Vanaf circa 14.15 uur   : Koek & Zopie met muzikale omlijsting
14.45 uur                     : Prijsuitreiking en overhandiging cheques aan de goede doelen

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Margreet Kraak via 06-40122375.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button