Schagen

Schagenezen beklimmen hoogste berg van Afrika voor War Child

Advertentie:

Sam en Jacintha uit Schagen gaan in januari een uitdaging aan voor War Child. Zij beklimmen de Kilimanjaro en in de lange weg naar de top halen deze helden zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. In zeven dagen trotseren Sam en Jacintha vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving. Zij stappen in de voetsporen van de ruim 400 helden die hun tijdens de vorige edities voorgingen. Dit jaar zijn Sam en Jacintha erbij: “Op naar de Kili-top gaan Sam en Jacinth, voor een beter toekomst van een kind!”

In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan in de 2020 editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Challenge accepted
De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat iemand aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2.400 euro op te halen aan sponsorgeld. Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan die hun klaarstoomt voor de tocht die ze te wachten staat. De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Steunen
Hun persoonlijke actiepagina vind je via kilichallenge.voorwarchild.nl. Meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge vind je deze website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button