Den Helder

Steker uit Julianadorp jaren de cel in

Advertentie:

René V. uit Julianadorp moet zes jaar de gevangenis in. Ook heeft hij tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De 24-jarige man stak eind vorig jaar en begin dit jaar meerdere vrouwen neer in de regio Alkmaar. Hij deed dat vanuit zijn auto. Hij is schuldig aan vier pogingen tot moord, oordeelde de rechtbank maandag. Er was ook zes jaar cel en tbs geëist, meldt mediapartner NH.

Tussen november 2018 en januari dit jaar viel René V. vijf vrouwen aan. Ze waren aan het hardlopen of fietsen in een buitengebied. Vier van hen heeft hij met een mes gestoken. De vijfde vrouw stompte hij vanuit zijn rijdende auto.

Het Openbaar Ministerie zei eerder dat V. niet handelde in een opwelling, maar dat hij ‘op jacht’ was. Hij doorkruiste heel Noord-Holland over landweggetjes. V. reed zijn slachtoffers klem. Hij stak vervolgens onder meer een jonge hardloopster in Egmond en een jogger en een fietsster in Castricum. Eén van zijn slachtoffers raakte zwaargewond. De steekincidenten zorgden voor grote onrust in de regio Alkmaar en hardlopers gingen niet meer alleen de straat op. Na een lang politie-onderzoek werd de verdachte aangehouden.

De officier van justitie verdacht de man ook van een vijfde poging tot moord, maar daarvan is hij vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet worden vastgesteld dat er toen opzet in het spel was.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button