Uitgaan

Stiefoudercafé in School 7

“Opvoeden is geen hogere wiskunde, al zou je dat soms wel denken, met al die boeken die er over dit thema verschijnen. Daarom is er Helder(s) opvoeden, lekker nuchter. Ook nog gezellig, aan de tafel in het Leescafé!” aldus de landelijk bekende pedagoog Marina van der Wal. Samen met gezinscoach en mediator Gideon de Haan is ze een gratis opvoedcafé en stiefoudercafé gestart in School 7 Den Helder. Marina van der Wal verzorgt het opvoedcafé, Gideon de Haan begeleidt het stiefoudercafé. De cafés wisselen elkaar iedere vierde dinsdagavond van de maand af. Ze zijn gratis te bezoeken en laagdrempelig.

Het eerste stiefoudercafé is op 26 november en heeft als thema: ‘tijdens de scheiding’. De kinderen echt centraal zetten. Hoe gaat dat? Het stiefoudercafé start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Koffie en thee zijn op eigen kosten.

Het vormen van een stiefgezin is voor heel veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Verliefd zijn en de man of vrouw van het leven gevonden. Dan moet het samen een gezin vormen toch ook wel lukken. De cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch iets lastiger is dan mensen vaak hopen. Tijdens het Stiefoudercafé wordt er ontdekt dat stiefouders veel van elkaar kunt leren.

Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via de website www.heldersopvoeden.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button