Tonegido wint dankzij goede tweede helft

Na de zeperd van vorige week konden de handbalheren van Tonegido laten zien dat het gelijkspel een incident was. Daarvoor moest aangetreden worden tegen Cometas uit Leeuwarden. Een tegenstander waar nog niet eerder tegen gespeeld werd in competitieverband.

De eerste minuten waren duidelijk voor Tonegido, daarna lieten de Wieringers het echter vooral in de verdediging lopen. Er werd slap verdedigd en Cometas maakte hier gretig gebruik van. Met enkele tijdstraffen op het bord liepen de Friezen uit naar een ruststand van 18-15.

Na de rust stond vooral de verdediging beter, er werd beter gepraat onderling en Cometas had moeite een gaatje te vinden. In de aanval liep het ook een stuk soepeler, kansen werden nu wel goed afgemaakt en breaks gingen er nu wel in, waar dit in het eerste bedrijf nogal eens mis ging. Het gaatje van vijf punten werd zo’n tien minuten voor het einde geslagen en Cometas wist dat het een verloren partij was. Tonegido bleef zijn eigen spel spelen en Cometas kwam niet meer dichterbij. Na zestig minuten handbal stond 33-38 op het bord.

Het kan en moet allemaal nog beter om volgende week ook weer twee punten te pakken en de gedeelde tweede plek te behouden of misschien een plek te stijgen. Zondag 17 november om 13.15 uur speelt Tonegido de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer 1, Unitas uit Rolde.