Sport

Winst JuRo Unirek/VZV tegen Bentelo DS

Advertentie:

Bentelo opende wel de score, maar was geen partij voor JuRo Unirek/VZV 2, het team van coach Ard de Ruiter versloeg hun tegenstander overtuigend met 28-39. VZV kwam door deze overwinning weer aan kop in de Tweede Divisie doordat concurrent SEW de punten lieten liggen tegen Wijhe.

Op papier zou het een belangrijke wedstrijd moeten worden tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst, het bleek echter in de praktijk een gemakkelijke avond te worden voor de meiden van VZV 2. VZV kwam als een komeet uit de startblokken binnen een paar minuten tijd stond er door treffers van Jet Jimmink, Renee Kolken, Demy Worst en Romy Zegerink een stand van 1-4 op het scorebord.

Bentelo had meteen al moeite met het tempo waarin VZV 2 speelde en bleef de gehele 1e helft achter VZV2 aanhollen. Halverwege de 1e helft was de stand al 7-15 en leek de wedstrijd een gelopen koers te zijn voor de meiden van VZV 2. Ondanks de ruime voorsprong bleef VZV2 het gas erop houden en met een aantal zeer fraaie treffers waarvan de laatste werd gescoord door Romy Zengerink.

Na de pauze
De tweede helft was echter van een heel ander niveau, Bentelo kwam meer gedreven uit de kleedkamer en de meiden van VZV 2 hebben na rust met veel moeite en hard werken de voorsprong verdedigt. Dat resulteerde in een saaie dus ook geen leuke tweede helft waarin beide teams na de thee aan elkaar gewaagd waren en de stand gelijk op ging naar het einde van dit treffen. Albertine Abube scoorde in de slotfase twee fraaie treffers net als Zoë de Bruijne en Lynn Klesser die de laatste VZV treffer voor haar rekening nam.

De overwinning was echter zeer terecht vooral in de eerste helft was Bentelo geen schim bij wat ze in het tweede bedrijf presteerde. Positief voor het team van coach Ard de Ruiter was dat ook nu alle speelsters hun aandeel hadden in de score. De laatste twee treffers van deze wisselvallige wedstrijd werden nog op fraaie wijze gescoord door het thuisspelende team. Eindstand 28-39.

Doelpunten: Jet Jimmink 6, Lynn Klesser 5, Carmen v d Kroon 4, Floor Groenveld 4, Renee Kolken 4, Albertine Abube 3, Zoë  de Bruijne 3, Demy Worst 3, Romy Zengerink 2, Lotte Houtenbos 2, Tessa  Fijnheer 2, Britt Stammes 1.

Zaterdag 16 november spelen de Reserves van JuRo Unirek/VZV na de wedstrijd van Dames 1 in ‘t Zijveld tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1 aanvang 20.45 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button