Hollands KroonMaritiem

College Hollands Kroon stemt in met facelift Haukeshaven

Hollands Kroon – Het college van Hollands Kroon heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen geld vrij te maken om in de Haukeshaven een aantal onderdelen te vervangen. Het gaat om steigerpalen, diverse steigers en twee golfbrekers.

Op dit moment wordt al gewerkt aan het vervangen van de damwanden in de haven. Als de raad instemt met het voorstel van het college, worden deze werkzaamheden meteen uitgevoerd. Naar verwachting wordt het voorstel in de raadsvergadering van 17 december door de gemeenteraad behandeld.

De Haukeshaven is eigendom van de gemeente. De watersportverenigingen huren ieder een deel van deze haven. Na het vervangen van de damwanden en de overige onderdelen gaat het beheer en onderhoud van de haven over naar de twee watersportverenigingen. Voor hen is er voorlopig geen groot onderhoud meer nodig en kunnen beide watersportverenigingen de komende jaren veilig en duurzaam gebruik maken van de haven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button