Maritiem

Nieuwssite over havenactiviteiten Den Helder

Den Helder – Om de maritieme activiteiten die in en rond de havens van Den Helder als ook elders in de wereld vanuit deze havenstad worden ontplooid zo breed mogelijk uit te dragen, is de nieuwssite Maritiem Den Helder in woord en beeld op stapel gezet.

Initiatiefnemer van de site maritiemdenhelder.eu is maritiem journalist Paul Schaap, die al bijna veertig jaar in deze sector actief is. De site is eigenlijk een voortzetting van de zeer succesvolle nieuwssite die hij jarenlang heeft bijgehouden voor toen nog het Gemeentelijk Havenbedrijf Den Helder. Na de verzelfstandiging tot Port of Den Helder is deze veel bekeken nieuwssite in mei 2014 tot teleurstelling van velen stopgezet.

Paul Schaap zegt er zelf over: ”Omdat er vanuit zowel de scheepvaartsector als offshore-industrie nog steeds naar wordt gevraagd, heb ik besloten deze nieuwssite nieuw leven in te blazen. Hij is sinds begin november operationeel en er zijn inmiddels over de maanden september, oktober en november al zo’n 50 nieuwsberichten op geplaatst.”

Het zijn korte nieuwsberichten, aangekleed met mooie foto’s. Op termijn wordt de site verder uitgebreid met een overzicht van schepen die vanuit Den Helder opereren, een alfabetisch overzicht van lokale scheepvaart- en offshorebedrijven en met artikelen die over maritieme activiteiten de in en rond de stad zijn verschenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button