GR2022DH

Forum voor Democratie doet mogelijk mee in Den Helder

Adverentie

Den Helder – Het Forum voor Democratie wil in maart als het even kan ook in Den Helder meedoen met de verkiezingen voor de gemeenteraad. Tijdens een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst voor politieke partijen, ter voorbereiding op de verkiezingen, was woensdagavond al iemand ‘namens Fvd’ aanwezig. Al blijkt dat toch anders te zitten dan gedacht.

“FVD is voornemens om in maart in zo veel mogelijk gemeenten mee te doen aan de verkiezingen”, laat Brigitte Antolini namens de partij weten. “Op dit moment kan ik nog niets vertellen over onze deelname in de regio Den Helder, anders dan dat we volop in het selectieproces zitten. We zijn heel blij met het enthousiasme dat leeft in deze gemeente, maar benadrukken graag dat de aanmeldingen nog open zijn en roepen een ieder die actief wil worden voor FVD op om zich aan te melden.”

Oud-raadslid Rachel Post was woensdagavond aanwezig bij de genoemde bijeenkomst. Volgens meerdere andere raadsleden gaf zij aan daar namens het Forum voor Democratie te zijn. Post zelf wilde hier donderdag niet op reageren. Een betrokkenheid bij Forum zou op zich best een opmerkelijke move zijn. Het Forum behoort immers tot de rechterkant van het politieke spectrum en Post was in 2006 al lijsttrekker voor de SP, toch een echt linkse partij. Later was ze nog bij de Stadspartij, in 2014 lijsttrekker van Helder Onafhankelijk en tot slot zat ze namens Sociaal Lokaal Den Helder raadslid was.

Verbazing
Forum voor Democratie zelf is verbaasd over het optreden van Post. “Zij zit niet namens het Forum in Den Helder”, laat een campagnemedewerker weten. Ook Antolini stelt heel nadrukkelijk dat Post geen kandidaat of lijsttrekker namens het Forum is. De partij vindt het erg vreemd dat woensdagavond blijkbaar die suggestie is gewerkt. “Wij zullen ook contact met haar opnemen om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Of Forum dus meedoet in Den Helder is nog onduidelijk, al zou het ook geen hele rare gedachte zijn. De partij is, zo bleek uit eerdere verkiezingen, populair in de gemeente en ook bij de campagnebijeenkomst in maart, destijds in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, was de belangstelling groot.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button