112Hollands Kroon

Gemeente belooft nog vele controles op hennep

Hollands Kroon – De vondst van een hennepkwekerij in een schuur van een woning aan de Schorweg in Breezand, eerder deze week, zal niet de laatste zijn. De gemeente Hollands Kroon stelt dat de gehouden controle, waardoor de kwekerij werd ontdekt, niet op zichzelf staat. “Dit was de eerste van vele die nog volgen.”

In de kwekerij in Breezand werden zo’n 150 planten ontdekt. Die zijn direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen gedaan. Op dezelfde dag, 9 november, zijn verschillende schuren en loodsen in Hollands Kroon bezocht door de politie, Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en de gemeente. Hierbij is vooral gekeken naar (mogelijke) signalen van drugsproductie. Daarnaast constateerde de Omgevingsdienst een aantal mogelijke milieu- overtredingen, onder meer bij een locatie in Hippolythushoef. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

“Hoewel het in onze gemeente relatief veilig is, zien we helaas dat de criminaliteit in onze regio toeneemt”, aldus de gemeente Hollands Kroon. “Met name in het ’stille’ buitengebied in schuren of loodsen. Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in onze gemeente te behouden/verbeteren, zijn we het project ’veilig buitengebied/schimmige schuren’ gestart. Vooral schuren en loodsen in buitengebieden worden graag gehuurd door criminelen om er ongezien drugs te produceren. Het is voor bewoners en verhuurders belangrijk om tijdig signalen te herkennen die kunnen duiden op de productie van drugs. Los van de gevaren die drugsproductie met zich meebrengt, komen de (financiële) gevolgen vaak voor rekening van de eigenaar of bewoner. Via onder meer de controles gaan we in gesprek met bewoners en verhuurders om het bewustzijn hiervoor te vergroten.”

Uit politiecijfers die afgelopen maand gepubliceerd werden, blijkt dat de provincie Noord-Holland landelijk een tweede plek inneemt als het gaat om het aantal (ontmantelde) drugslabs. Herkent u de signalen van een hennepkwekerij of drugslab in uw buurt? Of heeft u een vermoeden hiervan? Meld dit dan bij de politie. Dit kan ook anoniem. Kijk op nhdrugsalert.nl/melden voor meer informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button