Hollands Kroon

Toeslagenaffaire: Geen kinderen uit huis geplaatst in Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon laat weten dat er bij de 53 gedupeerden van de toeslagenaffaire binnen de gemeente geen kinderen uit huis zijn geplaatst. Eerder deze week kwam het college met een verklaring over de situatie, waarbij wethouder Mary van Gent aangaf dat er hard is gewerkt om het vertrouwen tussen de gemeente en de slachtoffers te herstellen.

Volgens gemeentewoordvoerder Noortje Slot mag Hollands Kroon best trots zijn op de wijze waarop de toeslaggenafaire op gemeentelijk niveau wordt afgehandeld: “We hebben als gemeente de situatie rondom de toeslagen goed op orde. En helemaal onder controle.” De eerdere uitspraak van de wethouder dat de hulp te laat kwam was dan ook vooral een verwijt aan de Belastingdienst.

Met de gedupeerden is contact geweest over problemen op vijf verschillende leefgebieden: Werk & dagbesteding, financiën, gezondheid, wonen en jeugd. In al die gebieden helpt de gemeente. Geen van de ouders heeft verteld dat door de toeslagenaffaire kinderen uit huis zijn geplaatst. Een nuance in het verhaal is dat van de 53 personen er 9 niet gesproken zijn door de gemeente. Zij hebben wel een brief gehad, maar hierop is geen reactie gekomen. Hun exacte verhaal is dus onbekend.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button