Uitgaan

De Kas presenteert Rose Marin

Hippolytushoef – Zin in een avondje folk of americana? Songwriter Rose Marin komt met haar liedjes en gitaar een avond naar De Kas. De woorden op papier zetten, is voor Rose Marin de enige manier om haar verhaal te vertellen. Waar ze in het echte leven een gesloten boek is, geeft ze zich in haar muziek volledig bloot.

In een blend van Americana en folk, komen herkenbare situaties in ieders eigen verbeelding tot leven. Rose Marin timmert aardig aan de weg. Dit jaar is ze uit de meer dan 1.000 aanmelding met nog een honderd acts uitgekozen voor deelname in de Popronde.

De Kas organiseert sinds vorig jaar november concerten in de leefkas in de achtertuin van organisator en zangeres Dina staat. Toen Dina vorig jaar op Wieringen kwam wonen, voelde ze de behoefte om een plek te creëren waar mensen in een intieme setting konden genieten van muziek met als achtergrond de weilanden en de zeedijk. Vanaf het eerste moment was al het een groot succes, alle concerten die ze tot nu toe heeft georganiseerd waren uitverkocht. Lindsay Clark (US), Timo de Jong, Max Poolman en Dina trad er zelf ook op. Ditmaal ontvangt Dina een bijzondere dame uit Haarlem, namelijk Rose Marin. “Daar kijken we erg naar uit”, zegt organisator Dina. “Ik vind het belangrijk dat ook vrouwen goed vertegenwoordig worden in de muziekindustrie en vaker een podium krijgen. De cijfers liegen er niet om en de verdeling in de programmering van artiestes en songwriters is niet in balans. Ik concentreer mij op de gelijkwaardigheid, want dat vind ik erg belangrijk. Rose Marin heeft een prachtige stem en maakt hele mooie persoonlijke nummers. “Ik ben er zeker van dat de Wieringers een hele mooie avond gaan beleven”, aldus een enthousiaste Dina.

Kaarten bestellen
Het optreden van Rose Marin is op vrijdag 25 november in De Kas aan de Belt 30 in Hippolytushoef. Aanvang 20:00 uur. Kaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button