Den HelderJeugdKop van Noord-HollandMaritiemVideo

Door de Noordkop loopt een rode draad van SAIL-verhalen (video)

Advertentie:

Noordkop – De eerste schepen die SAIL Den Helder zullen aandoen zijn al bekend gemaakt en dat betekent dat het evenement steeds dichterbij komt. De organisatie van het zeilfestijn dat in 2023 zal plaatsvinden is druk in de weer om alle plekken te vullen en ook voor leerlingen en studenten uit de Noordkop is er veel ruimte om mee te doen. Stagiair Britt Launspach is stagiair bij Sail Academy Den Helder en bedacht een ‘rode draad’ van SAIL-verhalen die jongeren moet informeren over de mogelijkheden in aanloop naar en tijdens SAIL.

Eén van die plekken is het gemeentehuis van de gemeente Den Helder aan de Verkeerstorenweg. Samen met wethouder Fotigui Camara hing Britt haar verhaal op aan de rode draad. “We gaan de verhalen ophangen door alle gemeentes in de Noordkop omdat we hopen daarmee leerlingen en studenten te motiveren om ook mee te doen”, vertelt Launspach. Meedoen kan op veel verschillende manieren in de vorm van opdrachten. “Mijn opdracht is het assisteren van de projectcoördinator van Sail Academy Den Helder”, zegt Launspach, “ik doe de communicatie met studenten en leerlingen waar we mee samenwerken en de communicatie via social media. Het is wel een beetje bijpoten soms, maar het is juist ook heel leuk om te doen omdat het heel gevarieerd is.” Het evenement biedt op deze manier voor haar een manier om werkervaring op te doen die relevant is voor haar studie e-commerce management bij VONK in Schagen.

Margit Bosch, de initiatiefnemer van de Sail Academy heeft grote ambities. “Ons streven is zo’n achthonderd jonge talenten uit de Noordkop te betrekken bij Sail”, zegt Bosch. Dat is een verdubbeling van het aantal deelnemers bij de vorige editie in 2017. Dat kan ook, want er is veel te doen. “De opdrachten zijn echt heel divers. Er zijn jongeren betrokken bij communicatievraagstukken, het crewprogramma voor de bemanning van de tallships, er zijn jongeren bezig met de duurzaamheid van het evenement en er werken ook jongeren aan de Citymarketing van Den Helder”, somt Bosch op. Het doel van dit alles? “Het bereik van Sail inzetten om jongeren te helpen inzien wat ze in huis hebben. Vaak kan een gave opdracht daar heel goed bij helpen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button