112Video

Grote uitslaande brand in loods in Oosterend op Texel (video)

Advertentie:

Oosterend (Texel) – De brandweer moest vrijdagmiddag in actie komen voor een grote brand op Texel. Rond kwart over twaalf werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een brand aan de Schorrenweg in Oosterend. Al snel werd er opgeschaald naar een grote brand. Veel hulpdiensten werden ingezet, waaronder een groot watertransport van 20.000 liter en een ambulance.

De weg werd afgezet door de hulpdiensten en omstanders zo veel mogelijk op afstand gehouden in verband met ontploffingsgevaar. Tijdens het blussen zijn ook meerdere ontploffingen waargenomen. Een boer op een tractor probeerde ondertussen zoveel mogelijk agrarische apparatuur en hooibalen te redden van de brand.

De gigantische rookontwikkeling die gepaard ging met de brand was vanaf Den Burg al te zien. Er is inmiddels een NL Alert uit gegaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button