Cultuur/Natuur

Lezing over Georgië, land van een indrukwekkende vogeltrek

Advertentie:

Den Helder – De Vogelwerkgroep Den Helder en omstreken organiseert een lezing over Georgië. Een land gelegen in de zuidelijke Kaukasus. Grenzend aan Rusland, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan en de Zwarte Zee. Lars Buckx liep voor zijn studie stage in Georgië, maar bezocht dit land nog meerdere malen als reisleider van vogelreizen.

Met name werd het Kaukasusgebergte bezocht met haar endemische vogelsoorten. Het is een plek waar iedere fanatieke vogelaar geweest moet zijn. In 2015 bezocht de spreker het gehele najaar de stad Batumi aan de Zwarte Zee, waar jaarlijks meer dan een miljoen roofvogels langstrekken. Tijdens deze lezing neemt de vogelaar Buckx de bezoekers mee door dit land van wijn, bergpieken, grottensteden en de indrukwekkende vogeltrek.

De lezing is op vrijdag 18 november vanaf 20:00 uur in De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11. De toegang is € 2,00 voor leden en € 3,00 voor niet-leden. Tot en met 25 jaar is de toegang gratis.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button