Uitgaan

Lichtjesloop trekt elf kilometer lang door Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Een wandeltocht “by night”. Een lang lint van wandelaars met lichtjes om de schouders, lichtjes op hun hoofd, zwaaiend met lampjes in hun handen. Zo ziet de Lichtjesloop eruit. De elf kilometer lange wandeltocht is op vrijdag 25 november.

“Loop je mee? Dos je uit en verkleed je zo ludiek mogelijk. Alleen of met een stel vrienden, familieleden, collega’s of sportleden. En maak bovendien kans op een prijs voor de mooist uitgedoste wandelaars.” Met die woorden nodigt Kirsten ten Haaf van Team Sportservice iedereen uit om mee te doen. De Lichtjesloop heeft twee jaar overgeslagen, maar staat nu weer op de kalender van Team Sportservice. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op verlichte huizen en tuinen. Iedereen die langs de route woont krijgt of heeft een brief in de bus gekregen. Daarmee roept de organisatie de bewoners op om hun huis of tuin te verlichten op wat voor manier dan ook. Windlichten in de tuin, kaarsjes in de vensterbank, een brandende vuurkorf enzovoorts. “Het maakt het voor de wandelaars ontzettend leuk, maar voor de bewoners zelf ook. Zij zitten namelijk eerste rang om de deelnemers eventueel nog aan te moedigen.” vervolgt Kirsten.

Aanmelden
De start en finish zijn in theater De Kampanje op Willemsoord. De deelnemers starten om 18:00 uur. Iedere wandelaar krijgt een kaart om af te laten stempelen bij twee posten. Deze zijn gevestigd in Storm aan Zee en bij Triade. De kosten voor deelname aan de Lichtjesloop zijn 12,50 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers een startkaart, water voor onderweg, een consumptie na de wandeltocht en een goodiebag. Wie wil, kan na afloop nog nazitten in het theater met een hapje, drankje en muziek van een dj.

Aanmelden gaat via www.noordhollandactief.nl. Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice via Kirsten ten Haaf ktenhaaf@teamsportservice.nl of bel naar 0223-684726.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button