Hollands KroonVideo

Video: Fokkers laten hun konijnen en sierduiven keuren op kleindierententoonstelling

Adverentie

Hippolytushoef – Fokkers van kleindieren, zoals konijnen, cavia’s en sierduiven, konden zaterdag hun dieren keuren bij de kleindierententoonstelling. In de manege van de Wironruiters stonden tientallen beesten die ook voor de bezoekers te bewonderen waren. Van hele mooie tot grote konijnen en prachtige sierduiven.

Fokkers uit regio west gaan met elkaar de competitie aan voor de beste gefokte dieren. Tijdens de show die ook voor bezoekers te bekijken is, worden de dieren gekeurd door een keurmeester. Daarbij wordt er bij de konijnen op een aantal criteria gekeurd: gewicht, type en bouw, de pels en de rasgebonden posities (oren, kop of kleur). “We hebben dit jaar voor het eerst een districtsshow. De provinciale bestaan niet meer, dus hebben we sinds dit jaar een district gekregen”, aldus voorzitter Cor Bregman. Dit jaar zijn er vooral veel konijnen: “We hebben zeker 100 konijnen meer dan vorig jaar”.

De gefokte dieren kunnen weer verkocht worden en die kunnen behoorlijk duur worden, daar zitten wel veel verschillen in per soort. “Ik fok zelf Franse hangoren daar vraag ik normaliter €40,- voor, maar die kunnen ook naar het buitenland en daar heb ik het wel eens verkocht voor €120,-“, aldus Bregman. “Je ziet ook veel Duitse mensen naar Nederland komen om konijnen te kopen om bepaalde onderdelen te verbeteren waar ze zelf wat zwakker in zijn.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button