Den Helder

Boten in de Kanoroute worden weggehaald

Advertentie:

Met enige regelmaat treft gemeente Den Helder in het water van de Kanoroute bootjes aan die er al enige tijd onbeheerd en ongebruikt liggen. Een groot gedeelte van de route gaat door natuurgebied. De gemeente wil niet dat dit verrommelt. Het zijn bovendien geen officieel aangewezen ligplaatsen. Daarom gaan ze de eigenaren met enige dwang vragen ze daar weg te halen. Gebeurt dit niet, dan zorgt de gemeente daarvoor. Op kosten van de eigenaren.

Wanneer de handhavers een bootje onbeheerd in openbaar water aantreffen en constateren dat het daar drie dagen later nog ligt, dan ‘plakken’ zij daar een zogenaamde lastgeving op. Daarin staat dat de gemeente de eigenaar verzoekt het vaartuig binnen drie dagen uit het water te halen en te stallen. Gebeurt dat niet, dan laat de gemeente dit doen.

Het bootje blijft dan maximaal drie maanden bewaard op het erf van de gemeente. De eigenaar heeft gedurende die tijd de gelegenheid het daar op te halen. Hij of zij krijgt dan wel de rekening voor gemaakte kosten gepresenteerd. De gemeente laat de vaartuigen die niet op tijd worden opgehaald, afvoeren en vernietigen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button