Maritiem

Voormalige Foxtrot onderzeeboot naar de sloop

De voormalige Russische onderzeeboot van de Zulu-klasse, beter bekend als Foxtrot, wordt binnenkort gesloopt. De boot lag in de periode van 1991 tot 2002 afgemeerd in Den Helder.

Ze werd destijds aangekocht door een drietal Helderse ondernemers en zou een maritieme trekker moeten worden. Uiteindelijk werd deze onderzeeboot in 2002 verkocht en kwam te liggen bij de voormalige NDSM werf in Amsterdam Noord. Waar ze nog steeds ligt.

Maritieme belangstellenden kunnen de Foxtrot nog deze week aldaar bewonderen. De Foxtrot bevindt zich in desolate toestand. Op maandag 16 december wordt ze om 10.00 uur weggesleept naar Vlaardingen, voor haar laatste reis. Daar wordt ze vervolgens duurzaam gesloopt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button