Den Helder

Wmo-vervoer blijft volgend jaar ongewijzigd

Advertentie:

Ook de tweede aanbesteding voor het Wmo-vervoer in Den Helder heeft geen succes opgeleverd. Slechts een bedrijf schreef in, maar vroeg meer geld dan het door de gemeente gestelde plafondbedrag. Daarom is deze inschrijving terzijde gelegd, zoals ook in de aanbestedingsvoorwaarden was gemeld.

De gemeente heeft nu besloten de uitvoering van het Wmo-vervoer voor een jaar voort te zetten op de huidige manier.

“Wij voeren nu een inkoopprocedure volgens het “Open House” model uit, zoals tot nu toe steeds is gevoerd voor het taxivervoer”, meldt het college aan de gemeenteraad. “Alle partijen die zich akkoord verklaren met de gestelde eisen en voorgeschreven tarieven in de offerteaanvraag kunnen inschrijven en worden gecontracteerd. Er wordt een korte inschrijftermijn gehanteerd. De overeenkomsten met de partijen worden gesloten voor 1 jaar.”

“De nieuwe overeenkomst voor 2020 komt overeen met de huidige overeenkomst en verwacht wordt dat een aantal van de huidige gecontracteerde taxibedrijven zal inschrijven. Het contract met Multicard wordt met een jaar verlengd zodat de inwoners hun taxipas ook in 2020 kunnen gebruiken. De taxibedrijven die worden gecontracteerd ontvangen een of meerdere readers in bruikleen. Dit betekent voor de cliënten dat de situatie gelijk blijft en dat zij kunnen kiezen op welke taxiaanbieder zij een beroep kunnen doen, ervan uitgaande dat voldoende taxibedrijven inschrijven.”

De geïnteresseerde partijen zijn verzocht om uiterlijk 13 december te reageren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button