Texel

Zeehondpup van een week oud opgevangen in Ecomare

Advertentie:

Voor de kust van Texel hebben dierenverzorgers van Ecomare bij paal 23 de eerste grijze zeehondenpup van het seizoen gevonden. Het kleintje is pas een week oud.

Omdat het jonkie een opvallend grijze vacht heeft, hebben medewerkers van Ecomare het kleintje Silver genoemd. Volgens dierenverzorgers ligt Silver doodmoe in de opvang en ”kan hij zijn ogen nauwelijks openhouden”.

Grijze zeehonden beleven momenteel hun geboorteseizoen, waardoor er in de aankomende weken hoogstwaarschijnlijk meer pups zullen aanspoelen langs de kust van het Waddeneiland.

harde wind en golven
De jonge dieren worden meestal geboren op zandplaten in de Waddenzee, maar door de harde wind en hoge golven kunnen de dieren van de zandplaat afspoelen en hun moeder kwijtraken. Silver heeft waarschijnlijk een tijd in het water doorgebracht voordat hij aanspoelde. Omdat verzorgers geen moederzeehond in de buurt zagen, is hij meegenomen naar de opvang.

Silver zal in de quarantaine van Ecomare op kracht komen. Bezoekers van de opvang kunnen het kleintje achter glas bekijken.

Bron: Media partner NH Nieuws.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button