Den HelderZakelijk

Apotheek Bernhardplein opent in gezondheidscentrum

Den Helder – Apotheek Bernhardplein opent maandag 14 december haar deuren in het gelijknamige gezondheidscentrum aan het Bernhardplein in Den Helder. Afgelopen maanden is hard gewerkt de apotheek te realiseren, dat is heel voorspoedig gegaan.

De nieuwe apotheek is gevestigd in de ruimte naast de hoofdingang van het centrum, direct tegenover huisartsenpraktijk Middenschip en fysiotherapiepraktijk Fysio Holland. De apotheek past heel goed bij de huidige zorgverleners en instanties die zijn gevestigd in het gezondheidscentrum.

De apotheek biedt een uitgebreid pakket aan service, zoals korte wachttijden en een uitgifte-automaat waarmee mensen dag en nacht medicijnen kunnen ophalen. Via de herhaalservice vraagt de apotheek voor mensen het herhaalrecept op tijd aan bij de huisarts. Door middel van een track & trace systeem krijgt de klant een bericht zodra de medicijnen klaar staan. Uiteraard levert Apotheek Bernhardplein ook medicijnen per week of twee weken verpakt in een rol.

Privacy
De privacy krijgt in de nieuwe apotheek alle aandacht, zo zal gewerkt worden met speciale materialen die geluid dempen. Voor meer privacy gevoelige zaken of indien gewenst is uiteraard een spreekkamer beschikbaar. Indien nodig worden alle medicijnen gratis thuis bezorgd. Naast de fysieke apotheek bieden de apothekers online diensten via MijnGezondheid.net.

De apotheek is een zusterbedrijf van Apotheek Zuiderhaaks aan de Marsdiepstraat in Nieuw Den Helder. Dat is ook wel te zien aan het logo van beide apotheken. Apotheek Zuiderhaaks blijft gewoon bestaan. De apothekers van beide apotheken, Elly Zon en Reinier Bax, werken afwisselend in beide apotheken. Ook leden van het team rouleren.

Opening
Helaas kan door Corona geen grootse opening plaatsvinden, maar de eerste periode zal natuurlijk wel een feestelijk tintje krijgen. Voor de eerste honderd klanten die zich inschrijven is er een leuke attentie. Daarnaast zijn er interessante spaaracties. “Wij verwelkomen iedereen graag in onze nieuwe apotheek!”, laten Elly en Reinier weten.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button