Overige

Gratis online workshop: schrijf een goede motivatiebrief

Den Helder – KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van gratis online workshops voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan en daar wel wat tips bij kan gebruiken. De volgende interactieve workshop gaat over de motivatiebrief en is te volgen op donderdag 16 december om 09:30 uur.

Veel mensen denken dat de motivatiebrief moet bestaan uit een samenvatting van werkervaringen en opleidingen. Maar in de motivatiebrief is het juist belangrijk dat de sollicitant vertelt waarom hij of zij perfect bij de baan past. Hoe wordt dit gedaan? Ondanks dat er geen standaardvolgorde is, worden in deze online-training een aantal belangrijke onderwerpen meegenomen die helpen bij de opbouw van een pakkende brief. Ook geven de docenten tips voor de inhoud en opmaak. Aan het einde van de online-training hebben de deelnemers een basismotivatiebrief geschreven waarmee zij aan de slag kunnen als er een interessante vacature voorbijkomt.

Joyce van der Poel en Veronique Wanst van Verhelder Talent zijn actief op het gebied van loopbanen, solliciteren en het maken van een carrièreswitch. Beiden hebben zij jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling, waar het vinden van ‘de juiste match’ hun dagelijks werk was. Tijdens de workshops delen zij hun kennis en tips uit de praktijk.

Hoe werkt het?
Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop kan op de website. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Als de workshop is afgelopen is er de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Ook is het mogelijk om binnen een week de webinar terug te kijken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. je kan de mooiste brieven schrijven maar als je een blanke hetero man bent van boven de 40 dan maak je geen schijn van kans in dit totaal de verkeerde kant op doorgeslagen “niet discriminerende land”

Back to top button
%d bloggers liken dit: