Den Helder Suns verliezen in Leiden

Coach Peter van Noord probeert zijn ploeg scherp te krijgen (DHfoto)

Leiden – De Den Helder Suns reisden zaterdag af voor de competitiewedstrijd in en tegen Leiden. De gehavende ploeg uit Den Helder had het moeilijk en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 93-59. De Thuisploeg ZZ Leiden komt hiermee aan de leiding in de BNXT League, waar de nummer twee, Heroes Den Bosch, op twee punten volgt. De ploeg uit Den Bosch heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Vanaf het begin nam ZZ Leiden de touwtjes in eigen huis in handen. Verdedigend ging het de Suns niet goed af, elke rebound werd door Leiden, onder de basket van Den Helder, gepakt waardoor ze soms wel twee of drie schotpogingen konden doen in één aanval. Geen enkel kwart werd door de Suns winnend afgesloten, in het derde kwart kwamen ze met 3 punten verschil nog het dichtstbij. Nick Thran speelde weer wat meer minuten dan tijdens de vorige wedstrijd tegen BAL en lijkt op de goede weg terug te zijn na zijn zware blessure.

De volgende wedstrijd van de Den Helder Suns is op dinsdag 27 december thuis tegen Donar. De dames spelen dinsdag 13 december thuis tegen Martini Sparks.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11