Aan de wandel in de NoordkopHollands KroonZakelijk

Wandeltocht tweede kerstdag over Wieringen

Westerland – Wie even lekker wil uitwaaien, kan de wandelschoenen aantrekken en gezellig meelopen met de kerstwandeltocht over Wieringen van onderneming Sport Nu Westerland. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt op tweede kerstdag voor de elfde keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Drie afstanden
Bij de kerstwandeltocht kunnen deelnemers kiezen uit drie afstanden: 7,5 km, 10 km en 13,5 km welke alle drie over de westkant van Wieringen gaan. Heerlijk wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijen, tuunwallen, de Waddenzee en het Amstelmeer. Kortom, drie prachtige routes in Hollands Kroon.

Ambassadeur van het Landschap
Sport Nu – Mooi Wieringen is sinds 2012 ambassadeur van het landschap Wieringen en omgeving en weet ook veel te vertellen over dit mooie gebied. Op de route hebben zij daarom een aantal informatiepunten geplaatst, waardoor deelnemers tijdens de wandeling ook nog eens meer aan de weet komen over dit bijzondere stukje Nederland.

Koffie, thee en glühwein na afloop
Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee, limonade of glühwein met wat lekkers en kan men nog even gezellig napraten. De start is tussen 12.30 en 13.30 uur bij Sport Nu – Mooi Wieringen, aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 10,00 euro p.p. en kinderen t/m 10 jaar lopen gratis mee. Aanmelden is noodzakelijk en kan via het inschrijfformulier op Sport-nu.nl/kerstwandeltocht.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button