Hollands Kroon

Jo Vermaire Lentetuinboeket voor Tinus Teeuwen

Advertentie:

Breezand – Tinus Teeuwen (53) zet zich als brandweerman en voorzitter van Voetbalvereniging Z.A.P. al jaren in voor de gemeenschap. Hij draagt het bloembollenvak en de Lentetuin een warm hart toe en houdt zich naast al deze activiteiten ook nog bezig met circulair ondernemen. Als waardering voor zijn veelzijdige inzet ontving hij op zaterdag 11 januari het Jo Vermaire Lentetuinboeket en een heerlijke taart.

Tinus Teeuwen was in de veronderstelling dat hij een afspraak had in verband met het tulpenbollenpapier dat hij dit jaar beschikbaar stelt aan de Lentetuin. De verrassing was dan ook groot toen Jo Vermaire samen met enkele bestuursleden de schuur van Teeuwen & Zonen binnenstapte om hem in het zonnetje te zetten. “Jullie hebben mij even stil gekregen. Dit had ik echt niet verwacht”, reageerde Tinus vereerd.

Brandweerman en voetbalvoorzitter
Samen met zijn broer heeft Tinus een bloembollenbedrijf in Breezand en daar werd hij gescout als brandweerman. Tinus: “Er ontstond een brandje op het bedrijf, die ik gelukkig zelf heb kunnen blussen. De brandweer kwam evengoed langs ter controle. Of ik mij niet bij hen wilde aansluiten.” Zo geschiedde. Zeven jaar lang heeft Tinus cursussen gevolgd en werd uiteindelijk postcommandant. Inmiddels is hij alweer 22 jaar actief bij de Brandweer Breezand, dat uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. In 2012 werd Tinus voorzitter van Voetbalvereniging Z.A.P. “Ik ben toen gestopt als postcommandant, maar ik ben nog wel één van de vier bevelvoerders. Dat betekent dat ik de leiding mag nemen bij een uitruk.” Uit zijn taken voor zowel Z.A.P. als de Brandweer Breezand haalt Tinus veel plezier. Desondanks vragen de activiteiten ook veel tijd en verantwoordelijkheid. Hij heeft besloten dit jaar af te treden als voorzitter van Z.A.P.

De handen uit de mouwen steken, zit er bij Tinus al van jongs af aan in. Zijn eerste werk als vrijwilliger was bij J.V. de Aap. Later is hij negen jaar actief geweest voor de Lentetuin. Eerst drie jaar in de werkgroep, vervolgens zes jaar in het bestuur. Tinus: “Ik heb twee functies vervuld: hoofd opbouw en thema coördinator.” Tinus kijkt met een warm gevoel terug op deze tijd. “Met een groep vrijwilligers doe je er alles aan om er een geslaagde show van te maken en dan ontstaat saamhorigheid en verbondenheid. De oud-bestuursleden van destijds komen nog steeds samen.” Teeuwen & Zonen B.V. is al sinds jaar en dag trouwe inzender op de Lentetuin en Tinus draagt het evenement na al die jaren nog steeds een warm hart toe. De nieuwe generatie doet tegenwoordig de voorbereidingen en broei voor de show. “Dat is hartstikke leuk en leerzaam. De Lentetuin is een soort van hobby”.

Tulpenbollenpapier
Een andere ‘hobby’ vervult Tinus samen met zijn zwager Bert Lankhoorn. Onder het genot van een biertje is het idee voor tulpenbollenpapier ontstaan. Het papier, dat voor 25% uit over- en uitschot van tulpenbollen bestaat, is voor diverse doeleinden te gebruiken en makkelijk te recyclen. Inmiddels wordt het papier door steeds meer bedrijven in binnen- en buitenland gebruikt. Teeuwen heeft samen met drukkerij Rowa tulpenbollenpapier beschikbaar gesteld voor drukwerk van de Lentetuin. Tinus: “Het is leuk om te doen en duurzame initiatieven zijn belangrijk voor het imago van onze sector.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button