Den HelderJeugd

Online Nationale Voorleesdagen bij KopGroep Bibliotheken

Den Helder – Het is weer voorleesfeest in Nederland van 20 tot en met 30 januari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Door alle maatregelen rondom corona zijn er dit jaar geen voorleesactiviteiten of voorstellingen in de bibliotheken, maar KopGroep Bibliotheken zet wel het bekroonde prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen in het zonnetje. Net als de andere boeken uit de prentenboek Top 10.

Op de website www.kopgroepbibliotheken.nl staan filmpjes van Loes Riphagen waarin ze haar boek voorleest en leuke knutseltips geeft. Ook op de social mediakanalen van de bibliotheek zijn tips te vinden. Tijdens de voorleesdagen gaat de bibliotheek iedere dag om 9.30 uur online via Facebook.

Vingerpoppetje voor nieuwe leden
Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat, maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Coco cadeau. Dat kan gewoon online via de website.

Meer informatie of lid worden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button