Den HelderJeugd

Online Nationale Voorleesdagen bij KopGroep Bibliotheken

Den Helder – Het is weer voorleesfeest in Nederland van 20 tot en met 30 januari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Door alle maatregelen rondom corona zijn er dit jaar geen voorleesactiviteiten of voorstellingen in de bibliotheken, maar KopGroep Bibliotheken zet wel het bekroonde prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen in het zonnetje. Net als de andere boeken uit de prentenboek Top 10.

Op de website www.kopgroepbibliotheken.nl staan filmpjes van Loes Riphagen waarin ze haar boek voorleest en leuke knutseltips geeft. Ook op de social mediakanalen van de bibliotheek zijn tips te vinden. Tijdens de voorleesdagen gaat de bibliotheek iedere dag om 9.30 uur online via Facebook.

Vingerpoppetje voor nieuwe leden
Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat, maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Coco cadeau. Dat kan gewoon online via de website.

Meer informatie of lid worden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button