112Den Helder

Opknapbeurt voor strandambulance Reddingsbrigade

Den Helder – De strandambulance van de Helderse reddingsbrigade heeft onlangs een noodzakelijke opknapbeurt ondergaan.

De brigade heeft de strandambulance in het najaar van 2019 geschonken gekregen van de gemeente Den Helder. “Deze had toen door zijn leeftijd al gebreken en kleine achterstanden in het onderhoud”, laat woordvoerder Damian Dekker weten. “Inmiddels hebben we dankzij vrijwilligers, SB Service en onze donateurs het achterstallige onderhoud bijgewerkt.”

De onderkant van de ambulance is weer volledig gecoat en ook is de gescheurde bekleding vervangen voor kunstleer. “Daarnaast hebben we een verrotte bladveer hersteld”, licht Dekker toe. “Zonder dit onderhoud had de strandambulance het strandseizoen van 2021 niet op het strand kunnen rijden, op enkele plekken was de roestvorming dusdanig ernstig dat dit met spoed gerepareerd moest worden.”

Inzet
De auto wordt buiten het strandseizoen gemiddeld zo’n veertig keer per jaar door de 112 alarmcentrale opgeroepen om hulp te verlenen op het strand. In het zomerseizoen rijdt de auto zo’n 3500 kilometer per jaar over het strand. “Met de strandambulance kunnen wij snel reageren op 112 meldingen en bijstand verlenen aan onze collega hulpdiensten, zoals de reguliere ambulancezorg, maar ook de politie. Zo kunnen wij ondersteunen bij vermissingen rond het duin- en strandgebied, maar ook patiënten vervoeren van de kustlijn naar de strandopgang, waar we de patiënt overdragen aan de ambulancezorg.”

De strandambulance is sinds 2007 in dienst bij de Reddingsbrigade Den Helder en behoort inmiddels tot de oudste strandambulances in het land. “Ondanks die discutabele eer zijn we er ontzettend trots op dat we hem nog steeds in dienst hebben en kunnen houden. We zijn onze sponsoren, donateurs en natuurlijk ook onze leden enorm dankbaar dat zij het mede-mogelijk maken.”

Waar de Helderse brigade het al jaren met dezelfde wagen moet doen, heeft de gemeente Schagen net vijf nieuwe wagens gekocht voor de reddingsbrigades aldaar.

Toon meer

Den Helder Actueel

De bron van bovenstaand bericht is de lokale nieuwssite denhelderactueel.nl. Den Helder Actueel is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button