Kop van Noord-HollandSport

Scagha versterkt zich met Ambriola

Advertentie:

Julianadorp – JVC moet accepteren dat routinier David Ambriola per direct vertrekt. De 28-jarige gaat zich helemaal op het zaalvoetbal richten, en maakt de overstap naar Scagha. Afgelopen seizoen was hij actief bij het zaalvoetbalteam van Zeemacht. Op zondag liet hij nog een keer zijn kunsten bij JVC zien.

Scagha

Bij Scagha waren ze op zoek naar uitbreiding van de selectie en er was een voorkeur voor een speler met veel ervaring. Een fan van JVC: “David is de man die jonge talenten goed op sleeptouw kan meenemen naar een hoger niveau brengen en zijn wedstrijdmentaliteit is altijd super. Verder kan hij rust bij jonge spelers brengen. We gaan hem bij JVC zeer missen.” De overschrijving werd volgens de regels geregeld.

Stilte
Ambriola hield zijn overstap stil tot de laatste wedstrijd voor de nacompetitie was gespeeld. “Heel verstandig van hem want dat had alleen maar onrust gebracht bij fans en selectie.” Ambriola twijfelde geen moment toen hij de aanbieding vanuit Schagen kreeg. De fan: “het is natuurlijk een enorme kans die hij als topper wil meemaken. Hij zal zich binnen deze sterke selectie nog helemaal waar moeten maken. En het wordt knokken voor een vaste plek, echter dat kan je aan hem wel toevertrouwen.”

Zeemacht
De carrière van Ambriola is interessant verlopen. Hij speelde zeer verdienstelijk lange tijd bij Zeemacht, onder leiding van trainer Arjan de Klerk. Het was de periode waarin Scagha klom naar een hoog niveau. Door verschillende blessures stopte hij met pijn in het hart in de zaal. Vorig seizoen maakte hij zijn comeback bij JVC, en dat ging direct uitstekend. Scagha is nog bezig om de sterke selectie nog verder uit te breiden.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button