Den HelderPolitiek

Brandbrief Seniorenpartij: “Willen we blokkendozen van grote webwinkels en doodstille kernen?”

Den Helder – De recent herrezen fractie van de Seniorenpartij stuurt een brandbrief naar het college B&W van de gemeente Den Helder. De partij spreekt daarin haar zorg uit over de effecten van het coronabeleid en ziet een somber toekomstbeeld voor zich: Lokale ondernemers zullen de lockdown niet overleven, de winkelstraten raken leeg en de levendige binnenstad gaat verloren. De Seniorenpartij wil dat het college haar invloed in Den Haag aanwendt om te wijzen op de nadelige effecten van het regeringsbeleid.

“Wij weten van onze ondernemers dat het water hun tot aan hun lippen staat na wederom een lockdown. Onze ondernemers werken keihard en hebben mooie bedrijven voor onze stad opgebouwd. De meeste ondernemers hebben personeel die vaak ook woonachtig zijn in onze gemeente. Zij en hun gezinnen worden nu ook meegetrokken in de misère. En wie gaat de ondernemers beloven dat dit de komende tijd anders zal gaan?” Aldus Kees Bazen en Nancy List in hun brief. De aangeboden steunpakketten zijn volgens de partij bij lange na niet toereikend en de gemeente zou meer ruimte moeten bieden voor ondernemers om toch open te gaan.

Gebonden aan landelijke wet- en regelgeving
Dat kan volgens Bazen en List op verschillende manier. Allereerst roepen zij het college op om de Boa’s de instructie te geven om niet actief te controleren. Daarnaast zou verkoop buiten onder een luifel of in een tent toegestaan moeten worden. Ook roept de Seniorenpartij op om de winkels in de gemeente allemaal tot essentiële winkels te verklaren. Bij eerdere verzoeken van de PVV om de coronamaatregelen niet te handhaven reageerde het college dat zij gebonden is aan landelijke wet- en regelgeving en dus niet zomaar anders kan besluiten. Daarbij gaf burgemeester Jan de Boer aan dat de gemeentelijke handhaving enkel toeziet op excessen. List geeft aan dat zij nu verwacht dat het college het voorstel van haar partij toch in overweging neemt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button