Den Helder

Energieadvies aan huis voor particuliere woningeigenaren

Den Helder – Samen met duurzaamheidsspecialist Susteen stelt de gemeente Den Helder voordelige energieadviezen aan huis beschikbaar voor woningbezitters. Deze energieadviezen helpen de inwoners op weg met het verduurzamen van hun woning. Veel mensen vinden verduurzaming immers belangrijk maar weten vaak niet waar te beginnen.

Welke energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld geschikt? Wat zijn de kosten en opbrengsten? Via de energieadviezen aan huis krijgt men een volledig overzicht. Na aanmelding via www.denhelder.nl/woningverbeterplan komt een professionele en onafhankelijke energieadviseur van Susteen eenmalig bij de inwoner langs. De adviseur bespreekt de woonwensen van de eigenaar en brengt de mogelijkheden van de woning in kaart. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het energieverlies en naar kansrijke isolatiemaatregelen. Ook kijkt de adviseur naar mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Hierna volgt er een schriftelijke uitwerking in de vorm van een woningverbeterplan.

Een huisbezoek duurt ongeveer 75 minuten. De kosten van een woningverbeterplan bedragen normaal €289,-. Omdat de gemeente bijdraagt, hoeven deelnemers alleen een eigen bijdrage van € 50,- te betalen. De gemeente Den Helder stelt een beperkt aantal gesprekken beschikbaar. Particuliere woningeigenaren kunnen zich inschrijven via de website www.denhelder.nl/woningverbeterplan. De energieadviezen zijn tot en met 31 oktober 2023 beschikbaar óf totdat ze op zijn. Er zijn enkele voorwaarden van toepassing. Deze staan vermeld op de website. Na afloop krijgen de deelnemers een uitgebreid woningverbeterplan toegestuurd, helemaal afgestemd op de persoonlijke situatie.

Beter voor de aarde en de eigen portemonnee
Wethouder Duurzaamheid Tessa Augustijn is enthousiast over de energieadviezen en woningverbeterplannen: “Als meer mensen hun woning energiezuinig maken, is dat beter voor de aarde, het klimaat én de eigen portemonnee. De gemeente helpt haar inwoners alvast een eind op weg met het woningverbeterplan. De energieadviezen maken inzichtelijk welke maatregelen de mensen kunnen nemen. Het woningverbeterplan geeft ook een duidelijk en volledig overzicht van de kosten en besparingen. Ik hoop dat veel mensen dit vrijblijvende en voordelige energieadvies aan huis aanvragen zodat zij aan de slag kunnen met verbeteringen aan hun woning.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button