Uitgaan

Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

Adverentie

Kolhorn – Het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon geeft een feestelijk slotconcert. Het Orkest repeteerde onder de inspirerende leiding van Guus Pieksma, de initiatiefnemer van Nij Talint Orkest. Van geluid krijgen uit het instrument tot samen meerstemmige muziek spelen. Een geweldige prestatie. De muzikanten kunnen niet wachten om dat ook aan het publiek te laten horen. Daarom maken de nieuwbakken orkestleden er op zaterdag 21 januari een muziekfeest van.

Om 15:00 uur zullen de eerste noten geblazen worden in de Laurenskerk, Kerkepad 1-3 in Kolhorn voor het allereerste concert. Ook muzikanten van de zeven samenwerkende verenigingen zullen dan acte de présence geven.

Op 8 oktober vorig jaar begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten. de beginners gingen de uitdaging aan om een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen. Zeven muziekverenigingen uit de gemeente Hollands Kroon maakten dit mogelijk: Apollo, Breez’ Harmony, Creona, De Eendracht, Winkel’s Harmonie, Samen Voorwaarts en Niedorps Fanfare. De Hollands Kroonse Uitdaging en het Waddenfonds steunden het project financieel. Naar voorbeeld van het Friese succesvolle concept Nij Talint Orkest ontstond Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon, een orkest met zevenentwintig muzikanten.

Nieuwe hobby
Het leuke is dat het orkest na het concert niet stopt. De muzikanten zijn zo enthousiast geworden dat stoppen geen optie is. De startende muzikanten hebben een nieuwe hobby ontdekt.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button