Jeugd

Fitte start voor allerkleinsten tijdens gratis beweeginstuif

Advertentie:

Wieringerwerf – Een gezonde toekomst begint al heel vroeg. Eigenlijk in de eerste vier jaar van een kind. Daarom vindt Team Sportservice het belangrijk om die allerkleinsten al kennis te laten maken met bewegen. In Wieringerwerf kunnen de peuters meedoen aan de Fitte Start beweeginstuif. Een samenwerking met diverse organisaties en partijen die alles weten van kinderen van nul tot vier jaar.

De gratis beweeginstuif is er voor kinderen met hun ouders of verzorgers. “Zo leren ze op een leuke en leerzame manier een gezonde leefstijl te ontdekken. En dus een fitte start in hun jonge leven te maken”, licht Marjolein Hagen van Team Sportservice toe. De beweegochtend is in de Zuiderzeehal. Naast leerzaam moet het natuurlijk ook een heel gezellige beweegdag worden.

Stempelkaart
Marjolein Hagen legt uit: “We hebben contact gezocht met allerlei organisaties die met hele jonge kinderen werken. Als de ouders met hun kindje binnenkomen krijgen ze een stempelkaart en met die kaart lopen ze langs alle professionals. Denk aan kinderopvangorganisaties, de GGD, sportorganisaties, fysiotherapeuten, diëtisten en het zwembad. Daar doen ze een kleine beweegoefening en hebben ze de hele ronde gedaan dan krijgen ze een klein presentje.

Terwijl de ouders of verzorgers met hun dreumesen en peuters de beweegronde doen, kunnen de deelnemers van de professionals uitleg krijgen over wat deze kunnen doen en betekenen voor kinderen tot en met vier jaar. Zo worden de ouders bewust en hebben de kinderen een geweldige topdag. Daarnaast zijn oudere broertjes, zusjes en andere kinderen ook welkom. “Speciaal voor hen hebben we een activiteit georganiseerd. Omdat de instuif in de voorjaarsvakantie valt en dan organiseren we altijd iets voor kinderen van de basisschool.”

Inschrijven hoeft niet
De beweeginstuif is op woensdag 1 maart in de Zuiderzeehal aan de Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf. Fitte Start duurt van 10:00 tot 11:30 uur. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037350.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button