Den HelderPolitiek

Fractie Bazen en Samen Actief gaan samen verder

Den Helder – Fractie Bazen en Samen Actief, beide in het verleden afgesplitst van de Helderse Seniorenpartij, kiezen ervoor om samen verder te gaan. Raadsleden Marinus Vermooten en Kees Bazen gaan door onder de naam van Samen Actief.

“De afgelopen periode hebben fractie Bazen en Samen Actief nauw samengewerkt”, aldus partijvoorzitter Martin Zuiddam. “Dit resulteert nu in een samengaan van beide partijen.” Daarmee gaat het aantal partijen in de gemeenteraad van 14 naar 13. De samenvoeging is volgens de betrokkenen gebaseerd op een gezamenlijke maatschappelijke en sociale interesse die naadloos op elkaar aansluit. “Tevens is hiermee de versplintering in de raad een stukje kleiner geworden.”

Kees Bazen tijdens een verkiezingsdebat.

De ‘nieuwe’ partij laat weten er voor iedere inwoner te zijn: “Wij hebben naast onze bekende thema’s als WMO, dierenwelzijn, ondernemerschap en veiligheid, ook een bijzonder interesse in bestuurlijke vernieuwing. Het komen tot een betere besluitvorming in onze gemeente is naar onze mening cruciaal. We zullen hier dan ook onze bijdrage aan gaan leveren.” Kees Bazen is de nieuwe fractievoorzitter: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”, zo sluit hij af.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button