Ingezonden

Hoe organiseer je een leuke verjaardag voor je kind?

Advertentie:

Als je kinderen hebt, dan is er jaarlijks één dag in het jaar waar je altijd bij stil moet staan en dat is hun verjaardag. Een kind dat jarig is wil natuurlijk de (school)vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een leuke verjaardag. Uiteraard gun jij dit je kind, maar het is altijd weer lastig om weer een leuke activiteit te verzinnen. Soms hoeft het helemaal niet duur te zijn, het belangrijkste is dat kinderen het onderling gezellig hebben en dan maakt het ze niet eens zoveel uit wat ze doen. Enkele tips met activiteiten die je zou kunnen doen.

Gezellig samen pizza´s maken en eten

Dit is een typisch activiteit die je gewoon thuis kunt doen en altijd gezellig is. In het lijstje van meest favoriete gerechten voor kinderen, komt vrijwel altijd de pizza voor. Ga daarom gezellig samen een pizza maken en daarna samen opeten. Nee, je hoeft hiervoor geen aparte pizzaoven te hebben. Helemaal hip is tegenwoordig de pizzarette. Gourmetten kent iedereen wel en de pizzarette is hier een variant op. Het is een soort van kleine pizzaoven, waarbij iedereen zijn eigen pannetje heeft om een pizza op te bakken. Uiteraard doe je er wel verstandig aan om het pizzadeeg van te voren al klaar te hebben. De topics, zoals sausen, groenten en vleessoorten kun je zelf op tafel zetten en waarmee de kinderen hun eigen pizza opmaken. Er zijn pizzarettes tot wel 8 personen. Ook zijn er pizzarettes waarmee je kunt grillen of gourmetten.

Ga met z´n allen scooteren oftewel steppen

Kinderen op de scooter? Dat mag toch niet? Het gaat dan ook niet om die motorische exemplaren waar jij je als fietser of automobilist wel eens aan ergert. Dit gaat om onschuldige toestelletjes die ook wel ´space scooters´ genoemd worden. Wil je space scooters bekijken? Op internet staan ze voldoende, want het is de trend van het moment. Een space scooter ziet eruit als een step en dit kun je er ook mee. Maar de space scooter heeft ook een beweegbare voetplank. Door de voetplank naar voor en achter te bewegen tijdens het staan hierop, beweeg je de step vooruit. Je kunt bijvoorbeeld een parcours in elkaar zetten en zo een tijdrit doen. Misschien dat er in de buurt ook wel een bedrijf is die deze space scooters verhuurt? Dan gaan jullie er met z´n allen op uit, bijvoorbeeld de natuur in en een grote picknickmand mee.

Een pyjamafeestje houden

Laat jij je kind een pyjamafeestje houden met zijn/haar beste vrienden of vriendinnen? Reken maar dat dit enthousiast onthaald wordt. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen een pyjama meeneemt en aantrekt. Ook moet je voor wat extra slaapplaatsen zorgen, maar kinderen vinden het ook erg gezellig om met z´n allen op een matrasje in de woonkamer te liggen. Een extra kledingrek is dan ook geen overbodige luxe. Klik hier voor een kledingrek. Tijdens een pyjamafeestje kun je van alles met de kinderen doen. Bijvoorbeeld spelletjes of organiseer een filmavond. Natuurlijk ook met de nodige versnaperingen erbij. Eigenlijk maken de activiteiten die je doet niet zoveel uit. Het feit dat kinderen gezellig bij elkaar zitten in de pyjama en blijven logeren is al leuk genoeg.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button