Hollands KroonJeugd

Jeugd vult zakgeld aan met het ophalen van kerstbomen

Advertentie:

Hollands Kroon – De jeugd van Hollands Kroon had vele honderden afgedankte kerstbomen ingezameld en thuis opgestapeld waar ze woensdagmiddag werden opgehaald en ter plaatse versnipperd. In Hippolytushoef bij Bram Schra en zijn vriend Sebas de Wolf lagen maar liefst 204 bomen voor het huis. Het was dan ook een hele klus voor de mannen van loonbedrijf de Jongh om deze allemaal door de versnipperaar te halen. Wat achterbleef waren een hoop naalden die nog even moesten worden opgeruimd. De ouders van Bram waren weer blij dat de bomen voor het huis weg waren en dat zij nu weer van het uitzicht kunnen genieten. Het geld dat bij elkaar is gehaald wordt gebruikt voor Bram zijn hobby. Hij heeft een quad in eigen bezit en rijdt daar zeer succesvol cross wedstrijden mee.

In Den Oever waren Tijn, Mirre en Jente van Eekelen ook flink bezig geweest. Hier moesten de mannen van loonbedrijf Heijblok zo’n 200 bomen versnipperen. Het geld dat zij ontvangen wordt gebruikt voor hun chill room. Deze hebben zij al even en nu willen zij wat verder uitbreiden en sparen voor een kleine tv.

Op Westerland waren Jesse en Esmee van Ieperen ook aan het verzamelen geweest en zij kwamen op een totaal van 67 bomen. Jesse heeft een eigen metaaldetector en gebruikt zijn geld hiervoor en Esmee kan haar geld goed gebruiken voor haar paard.

De afspraak was dat alleen bij 50 bomen of meer deze werden opgehaald. Op andere punten kon je deze zelf heenbrengen. Hier was het over het algemeen heel rustig. Waarschijnlijk heeft de jeugd goed rond gekeken waar de bomen lagen en werd er veelvuldig via allerlei sociale media om bomen gevraagd. Voor elke ingeleverde boom kreeg je 50 eurocent.

De versnipperde bomen worden naar de HVC gebracht waar het tot compost wordt verwerkt.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button