Hollands Kroon

Auto’s kunnen niet tegen zout water

Adverentie

Den Oever / Oudeschild – Wat moet je absoluut niet doen als het hoog water wordt in een haven. Je auto laten staan en/of met je auto door het water gaan rijden. Toch gebeurde beide tijdens de laatste storm, die gepaard ging met springtij.

Op de haven in Den Oever stond een auto (foto) netjes in een parkeerhaven, maar waarschijnlijk niet wetende dat het hoog water werd. Hierdoor stond het water tot aan de deur.

In Oudeschild op Texel ging een automobilist met zijn voertuig door het hoge water. Op facebook circuleert al een filmpje waarop dit is te zien. Waarom hij dit deed is niet bekend en ook niet waarom de persoon zijn auto op de haven in Den Oever liet staan.

Wat wel zeker is dat beide auto’s over een tijdje last gaan krijgen van het zoute water en ook hoogstwaarschijnlijk last krijgen van roestvorming. Laat daarom nooit je auto bij hoog water op de kant bij een aan haven staan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button