Hollands Kroon

Oude koelkast in bezit? Lever hem in en ontvang vijf perenbomen

Hollands Kroon – Wie nog een oude koelkast heeft staan die (bijna) niet meer gebruikt wordt heeft geluk. Via de Koele Peer actie van Urgenda krijgen deelnemers bij inlevering van een koelkast er vijf perenbomen voor terug.

Oude koelkasten verbruiken veel energie. De meeste oude koelkasten bevatten als koelmiddel F-gassen en deze gassen zijn nog slechter voor het klimaat dan CO2. Het is belangrijk dat deze apparaten op een veilige manier recyclet worden. Daarom kunnen oude koelkasten nu geruild worden voor vijf perenbomen. Mooi voor op eigen erf of leuk om weg te geven.

Doe ook mee aan deze actie en volg de vier stappen:
– Breng de oude koelkast tussen 15 en 28 februari naar de milieustraat.
– Maak ter plekke een selfie mét de koelkast als afscheid en lever de koelkast in.
– Upload de selfie op de site van Koele Peer via {koelepeer.nu}
– Haal de perenbomen op. Er wordt een email verstuurd wanneer de perenbomen binnen de provincie opgehaald kunnen worden.

De perenbomen zijn afgelopen zomer gered van vernietiging. Door corona waren 190.000 boompjes niet verkocht en de kweker besloot ze te doneren. 100.000 perenbomen werden direct weggegeven en veroorzaakten afgelopen zomer perenboomfiles in het hele land. De overige 90.000 krijgen via deze Koele Peer actie een tweede leven. Het gaat om laagstam conference perenbomen: ze worden niet groot, passen in achtertuinen en leveren heerlijke peren.

Meer over deze actie
De actie Koele Peer is een initiatief van Urgenda. Deze organisatie zet zich in voor innovatie en duurzaamheid. Urgenda wil Nederland sneller duurzaam maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Kijk voor meer informatie over de actie op koelepeer.nu.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl
Back to top button