Overige

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een bank?

Als je een nieuwe bank wilt kopen, dan denk je daar natuurlijk heel goed over na. Een nieuwe bank is vaak een hele investering. Maar zelfs als je voor een prikkie een tweedehands bank koopt, dan doe je dat liefst niet al te vaak. Want er komt heel wat bij kijken. Je oude bank moet worden afgevoerd en de nieuwe bank moet op de juiste plek worden geïnstalleerd. Denk van te voren dus goed na over je nieuwe aankoop.

De kans is groot dat jouw bank hét meest opvallende meubelstuk in je woonkamer is. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door de grootte. Maar ook de kleur speelt een rol. Als je bijvoorbeeld voor een rode bank kiest, dan weet je zeker dat niemand deze over het hoofd ziet. Daardoor bepaalt de bank voor een groot deel ook de sfeer in je huiskamer. Neem van ons aan: een grote donkere hoekbank zorgt voor een compleet andere uitstraling dan een lichte, kleine sofa.

Als je een nieuwe of een tweedehands bank wilt kopen online of op een rommelmarkt, dan kun je het beste als eerste nagaan welk soort bank je wilt hebben. Ga je voor een tweezitsbank, driezitsbank, hoekbank, loveseats, of een slaapbank? Slaapbanken zijn ideaal als je een klein huis hebt en er wel eens mensen blijven slapen. Want met een slaapbank heb je niet alleen een heerlijke zitplek, maar ook nog eens een extra bed voor visite. Wissel je nogal eens van inrichting? Overweeg dan losse banken te kopen. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen en daardoor kun je de opstelling van je meubelen regelmatig aanpassen. Een andere optie is natuurlijk een hoekbank. Deze bank is ideaal voor een gezellige zithoek. Wie wil er niet heerlijk in de hoek naar een spannende film kijken?

Leren banken
Denk ook goed na over het materiaal van de bank. Een leren bank is heel stevig en gaat echt jarenlang mee. Ander voordeel: je kunt deze banken ontzettend makkelijk onderhouden en schoonmaken. Heb je gemorst, met een licht vochtige doek is alles zo verwijderd en blijven er geen vieze vlekken achter. Leer is ook nog eens ontzettend goed met andere materialen te combineren. Dat maakt een leren bank ideaal voor gezinnen met kinderen. Nadeel van leer is dat de bank wat koud aanvoelt. Dat kan een reden zijn om -als de kinderen groter zijn- voor een stoffen exemplaar te kiezen. Bovendien heeft stof natuurlijk weer een heel andere -wat warmere- uitstraling.

Bepaal de kleur
Rest nog een laatste stap: het bepalen van de kleur. Gelukkig kun je de meeste banken tegenwoordig in vrijwel iedere kleur krijgen. Omdat een bank langere tijd in je woonkamer staat, is het aan te raden om voor een tint te kiezen die je niet snel gaat vervelen. Daarom kiezen veel mensen voor een redelijk neutrale kleur, zoals zwart, grijs, wit, bruin, of cognac. Maar ook een wat spannendere kleur kan natuurlijk voor een ontzettend mooi effect zorgen!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button