Cultuur/NatuurHollands Kroon

Prisma Strijktrio in Hippolytuskerk

Hollands Kroon – Liefhebbers kunnen genieten van een gevoelig muzikaal eerbetoon getiteld “La Muse Ménagère” en 3 strijkinstrumenten. Zondag 26 februari om 15.30 uur zal het Prisma Strijktrio een bijzonder kaarslichtconcert verzorgen in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Het Prisma Strijktrio bestaat uit Janneke van Prooijen op viool, Elisabeth Smalt op altviool en Michiel Weidner op cello.

La Muse Ménagère heet het programma. Een lieflijke suite (oorspronkelijk voor piano solo) van Darius Milhaud voor zijn vrouw Madeleine. Vol van emotie, van liefde en van warmte. Maar; in 2012 werd de partner van Elisabeth ernstig ziek. Ze deed wat ze kon om zijn laatste levensfase zo zinvol en draaglijk mogelijk te maken. En hij verraste haar met La Mienne, het eerste deeltje van La Muse Ménagère, in een arrangement voor haar strijktrio, dat hij stiekem voor haar had gemaakt. In zijn laatste maanden volgden nog vijf andere delen. Later is het stuk afgemaakt door de broer van Janneke en de partner van Michiel, dus hun eigen muzen.

Het is een prachtige ode geworden aan Bob, haar partner, en aan alle Muses ménagères op de hele wereld. Naast dit bijzondere stuk worden er ook vrolijke dansen gespeeld van George Enescu en een trio van Franz Schubert. En een deel van het programma is “à la carte”, waarbij de bezoekers kunnen kiezen wat er gespeeld gaat worden. Dit zorgt voor een plezierige interactie met het publiek.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via Dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227 72 02 04. Ook voor aanvang van het concert in de kerk zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button