Politiek

Den Helder verlengt Ondernemersfonds voor minimaal zes jaar

Advertentie:

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder is maandagavond akkoord gegaan met een voorstel van het college om de samenwerking met Stichting Ondernemen aan Zee, de beheerder van het Ondernemersfonds, voort te zetten. De nieuwe overeenkomst geldt voor een periode van zes jaar. Door het Ondernemersfonds worden subsidies verstrekt aan ondernemersorganisaties, verenigingen of stichtingen binnen de gemeente Den Helder. Daarnaast is Stichting Ondernemen aan Zee de grootste subsidieverstrekker voor Stichting Citymarketing.

Voor de gemeente Den Helder zitten geen financiële consequenties verbonden aan het voortzetten van het Ondernemersfonds. Het fonds wordt immers volledig bekostigd door een OZB-opslag van tien procent die de gemeente heft op niet-woningen, zoals sportverenigingen en buurthuizen. Juist die twee clubs profiteren tot nu toe echter weinig van het Ondernemersfonds. Bij het goedkeuren van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst stelde de raad daarom de voorwaarde dat sportverenigingen en buurthuizen in de toekomst meer van het Ondernemersfonds moeten profiteren.

Wethouder Fotigui Camara heeft toegezegd binnenkort een beeldvormende avond te organiseren met de sportverenigingen. Zo kunnen sportclubs hun ervaringen, zowel positief als negatief, met het fonds kenbaar maken. Daarnaast zal het college aansturen op een door het Ondernemersfonds te organiseren bijeenkomst over het succesvol indienen van subsidieaanvragen voor buurthuizen en sportverenigingen. Harrie van Dongen (Stadspartij) noemde deze twee bijeenkomsten maandagavond een mooi initiatief, maar benadrukte dat dit ook iets moet opleveren. Marije Boessenkool (GroenLinks) had woorden van gelijke strekking. “Er moet nu echt een een goede afspraak komen met buurthuizen en sportverenigingen.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button