Uitgaan

Gemeente Hollands Kroon organiseert informatiemarkt over Omgevingswet

Advertentie:

Wieringerwaard – Gemeente Hollands Kroon organiseert woensdag 28 februari een informatiemarkt over de Omgevingswet. Inwoners en aannemers in de bouw zijn welkom om zich te laten inlichten en vragen te stellen rond bouw of verbouw. De bijeenkomst vindt plaats in De Oude School in Wieringerwaard.

Vanaf 1 januari is de Omgevingswet ingegaan. Dit betekent dat onder andere de manier waarop een vergunning of bestemmingsplanwijziging wordt aangevraagd is veranderd. Ook voor bouwbedrijven verandert er wat in de werkzaamheden. Dit kan vragen oproepen. Daarom organiseert gemeente Hollands Kroon een informatieavond voor inwoners en ondernemers over de Omgevingswet.

Het is een vrije inloopavond in De Oude School in Wieringerwaard. Dat betekent dat iedereen op 28 februari tussen 19:00 uur en 21:00 uur kan binnenlopen wanneer het beste uitkomt. Tijdens de avond staan er marktkramen over verschillende onderwerpen en zijn er allerlei deskundige ambtenaren van de gemeente aanwezig. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld vragen stellen over het aanvragen van een vergunning of principeverzoek, of hoe de regels voor het perceel gemakkelijk in te zien zijn. Ondernemers in de bouw kunnen vragen stellen over de veranderingen in hun werk.

Onderwerpen marktkramen
Op de informatiemarkt is een marktkraam aanwezig voor elk van de volgende onderwerpen: wet kwaliteitsborging, omgevingsplan (vervanging van bestemmingsplan), aanvragen van een vergunning of doen van een vergunning check, indienen van een principeverzoek, omgevingsvisie, participatie, regels op de kaart (welke regels gelden er voor het perceel), goed woon- en leefklimaat en gezondheid. Wethouder Mark Versteeg zal ook aanwezig zijn tijdens de avond. Op de website van gemeente Hollands Kroon is meer informatie te vinden over de Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button