Politiek

Helderse gemeenteraad wil resultaat van aanpak kwetsbare buurten zien

Advertentie:

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder heeft maandagavond € 1,1 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpak van kwetsbare buurten, maar eist daarbij wel door het college geïnformeerd te worden over de voortgang van dat project. Het Helderse college dient in het eerste kwartaal van 2025 aan die eis te voldoen. De € 1,1 miljoen wordt gestort in een reserve genaamd ‘Van kwetsbare buurt naar kansrijke buurt’ voor een periode van vier jaar.

In het voorstel van het college tot het instellen van deze reserve werden de Visbuurt, Tuindorp-Oost en buurten in Nieuw Den Helder als voorbeelden genoemd. Echter, het collegevoorstel bevatte geen concreet bestedingsplan. De fracties van het CDA, de VVD, Beter voor Den Helder en Behoorlijk Bestuur dienden daarom een motie in om als raad zijnde geïnformeerd te worden over de voortgang van de aanpak van kwetsbare buurten. In deze motie dragen zij het college op inzicht te geven over aan welke buurten het budget is of wordt uitgegeven en wat daarvan het effect is.

De motie werd bijna unaniem aangenomen. Alleen de Stadspartij stemde tegen, “omdat het al geregeld is”, aldus fractievoorzitter Harrie van Dongen. Dit werd bevestigd door wethouder Peter de Vrij. “Het college zou de raad al informeren over de voortgang van het project, dat is onderdeel van de planning en control cyclus.” De motie was dus in principe overbodig, maar de raad heeft het nu zwart op wit.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Klopt het is al vooraf geregeld, geld voor (te) groot deel al besteed door aanname van nieuwe FTE’ van buiten en de inhuur van een “expert bureau” die de vraag moeten beantwoorden hoe besteden we wat er nog over blijft van de 1.1 miljoen! Weer opvallend Parkinson Law bestuur, buiten de raad om, van deze “socialistische wethouder”! En dan heb ik het niet over de vraag om de buurt conciërges!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button