Sport

Hockeysters Hermes kronen zich tot kampioen

Advertentie:

Den Helder – De dameshockeyteams van Hermes hebben een goed weekend achter de rug. De onder 25 eindigde, mede door een zege op HIC, tweede in de competitie. De dames 1 pakten zelfs het kampioenschap.

In een zeer klimaat opgewarmde sporthal in Amstelveen speelde Hermes dames onder 25 de eerste wedstrijd tegen De Kraaien. Het zou een epische strijd om de 2e plek in de zaalcompetitie gaan worden. Hermes raakte eerst op een 2-0 achterstand. Maar na grandioze voltreffers van Gaia Kanteman en Florine Suurveld gingen de dames met 3-3 de rust in. In de tweede helft wist dezelfde Florine vlak voor het eindsignaal de stand op 3-4 winst voor Hermes te zetten. De tweede positie in de zaalcompetitie was daarmee zeker gesteld.

Ondanks dat HIC de eerste plek al op hun naam hadden geschreven door de wedstrijd ervoor te winnen van De Kraaien, hadden de Hermes dames nog iets recht te zetten na de vorige confrontatie tegen dat team. Wat volgde was een adembenemend scoreverloop met prachtige treffers van Loes Frank en Florine. Lieke Bot zette met een strafcorner de voorsprong op 2-3 voor Hermes. Topkeeper Bente Boeije wist zich kranig te weren, maar uiteindelijk wist HIC nipt te winnen met 4-3.

Dames 1
Hermes dames 1 speelde zondag in een bomvolle sporthal van het KIM hun laatste twee wedstrijden deze zaal competitie. Het voorprogramma werd gespeeld tegen IJburg. IJburg bood goed partij maar was een maatje te klein voor de Hermes Dames. Na veertig minuten stond er een 5-1 eindstand op het scorebord. De eerste horde naar het kampioenschap was genomen.

Daarna restte nog de wedstrijd tegen De Kraaien. Hermes had aan een gelijk spel genoeg voor de titel, maar daar wilden de dames niet op spelen. De Kraaien waren het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar als zo vaak deze competitie hielp de Hermes strafcorner ze over het dode moment heen. Gesteund door een uitzinnig thuis publiek hield Hermes vast aan hun strijdplan. Toen in de tweede helft ook de 2-0 nog viel was de buit binnen. Na het laatste fluitsignaal waren de dames zich ervan bewust dat ze een unieke prestatie hadden geleverd. Tien gewonnen, één gelijk en maar één verloren bezorgde ze de titel. Na afloop nog de confetti opvegen en het team ging naar de afsluitende lunch. Volgend jaar acteren ze in de eerste klasse.

Hermes veldcompetitie
Na een zeer succesvol zaalseizoen gaan de Hermes seniorenteams zich met ingang van dinsdag 13 februari klaarstomen voor het veldseizoen. De junioren starten 27 februari weer met trainen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button