Den Helder

Stadhuis nog intact, gevallen steentje blijkt bouwafval

Advertentie:

Den Helder – Het steentje dat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder in het stadhuis uit het dak naar beneden viel, blijkt bouwafval te zijn. Dat is de uitkomst van een bouwkundige inspectie die de gemeente heeft laten uitvoeren naar aanleiding van de val van het steentje. Een uitgebreid verslag van de inspectie volgt eind deze maand, maar de inspecteur heeft de gemeente dus alvast laten weten dat er niks ernstigs aan de hand is.

Waarschijnlijk is het restje bouwafval niet verwijderd bij de oplevering van het nieuwe stadhuis in gebouw 66 op Willemsoord, maar lag het nog op één van de balken. “Door weersinvloeden en de daarbij behorende bewegingen van het gebouw verplaatsen de puinresten zich naar de buitenzijde van de balk, waarna ze eraf vallen”, zo heeft een woordvoerder van de gemeente Den Helder zich laten vertellen door de inspecteur.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. De inspecteur heeft de gemeente laten weten “dat er niks ernstigs aan de hand is” (het was maar een steentje). Vervolgens vertelt deze inspecteur aan een woordvoerder van de gemeente “Door weersinvloeden en de daarbij behorende bewegingen van het gebouw verplaatsen de puinresten zich naar de buitenzijde van de balk, waarna ze eraf vallen”. Er ligt dus nog veel meer! Ik adviseer iedereen die dit pand nog betreed een helm te dragen.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button