Bijna helft verkeersborden aan vervanging toe

Den Helder – Het is vast wel een opgevallen dat een verkeersbord dat krom is, vuurwerkschade heeft of gewoon mist op de paal waaraan ie hoort te hangen. Dit soort situaties komt natuurlijk voor. Maar momenteel te vaak in gemeente Den Helder. Er is een achterstand in de aanpak van het beheer van de verkeersborden. Daar gaat de gemeente dit jaar mee aan de slag. In totaal pakken ze ruim 4500 verkeersborden aan.

In Den Helder staan 11.500 verkeersborden (Julianadorp niet meegerekend). Daarvan zijn er ruim 4.500 niet oké: ze zijn krom, lelijk, de sticker is vaal geworden, vandalisten hebben het bord als schrijfruimte gebruikt, de paal staat scheef of is krom, bedenk het maar. Tijd dus voor een inhaalslag. Daar is de gemeente nu al mee bezig. Eerst heeft een inventarisatie plaatsgevonden. In fases worden de borden en palen vervangen. De laatste fase is direct na de zomervakantie. Schatting is dat de gemeente dan nog vier weken nodig heeft. Zo half oktober is de klus geklaard.

Wanneer het opvalt dat een verkeersbord of paal onderhoud nodig heeft, meld het de gemeente. De medewerkers in de openbare ruimte letten ook op dit soort zaken, maar zien niet alles. Meldingen van inwoners zijn enorm welkom!

Zo maakt de gemeente de stad veiliger en beter. Melden kan heel handig via www.denhelder.nl/melden.

Mobiele versie afsluiten