Hollands Kroon

Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Advertentie:

Hollands Kroon – In navolging van de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen, neemt de gemeente Hollands Kroon tot 31 maart een aantal maatregelen die moeten bijdragen aan de indamming van het coronavirus. Dit voor de zorg en gezondheid van de inwoners en eigen medewerkers.

De maatregelen betekenen dat ook evenementen en bijeenkomsten die de gemeente zelf organiseert waar meer dan 100 mensen komen, worden afgelast. Wat dit betekent voor grotere evenementen die later plaatsvinden, zoals de Veteranendag en de Lintjesregen, wordt later bepaald. De Hollands Kroonmobiel rijdt tot nader order niet. Afspraken op kantoor (Kroondomein en het bestuurscentrum MFA) en externe bezoeken tot 31 maart worden zoveel mogelijk omgezet naar digitaal of telefonisch contact. Vergaderingen vinden ook meer digitaal plaats. De gemeente zal afspraken bij inwoners thuis ook uitstellen, tenzij noodzakelijk.

De dienstverlening van Hollands Kroon is al digitaal en er is geen publieksbalie. Wel komen medewerkers bij mensen thuis om producten af te leveren en voor afspraken. “Waar dit noodzakelijk blijkt, blijven we dat doen. Waar mogelijk, stellen we het uit. Daarbij doen we nadrukkelijk een beroep op onze inwoners: als het niet echt nodig is, stel aanvragen zelf ook uit. Intern bereidt Hollands Kroon zich voor op scenario’s waarin gezondheidsproblemen tot uitval van medewerkers kan leiden en hoe we dat kunnen opvangen.”

Met elkaar
“Hoewel er vooralsnog geen besmette personen zijn in Hollands Kroon, voelen we de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan. Voor onze inwoners en als werkgever naar onze medewerkers. Dat doen we met de Noord-Hollandse nuchterheid die ons eigen is, maar met het besef dat maatregelen nodig zijn”, zegt burgemeester Rian van Dam. “Dit doen we met elkaar. Laten we ons allen beseffen dat ieder een steentje bij kan dragen door de (gezondheids-)maatregelen op te volgen. En mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld het wel of niet afgelasten van evenementen of bijeenkomsten, nodigen we uit om contact met ons op te nemen.”

Hollands Kroon maakt deel uit van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. “De ontwikkelingen volgen we op de voet. Maatregelen stemmen we met elkaar af waarin de veiligheidsregio leidend is.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button