112Hollands Kroon

Inval Hippolytushoef gekoppeld aan drugslab in Zaandam

Adverentie

Hippolytushoef – De inval in een woning in Hippolytushoef, woensdag, blijkt onderdeel van een groter politieonderzoek, zo is donderdag duidelijk geworden. Ook werd binnen hetzelfde onderzoek een inval gedaan in een drugslab in Zaandam. Bij de inval in het lab zijn twee verdachten aangehouden. De politie heeft onder andere drugs, voertuigen en een shotgun met munitie in beslag genomen. Een derde verdachte is later op de dag aangehouden in Koog aan de Zaan.

Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche zijn in samenwerking met collega’s van de eenheid Noord-Holland (Project Productielocaties Drugs) en de DSI woensdagmiddag onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie de panden binnengegaan. In het werkende lab in Zaandam was een compleet productieproces voor methamfetamine ingericht. Er werd 37 kilo methamfetamine, 10 kilo ICE en 9 kilo MDMA aangetroffen. Naast de aanwezigheid van ketels, jerrycans stonden er veel vloeistoffen en chemicaliën in het lab. Ook zijn er sporen van cocaïne gevonden en zijn er naast een shotgun met munitie diverse telefoons in beslag genomen. Tevens heeft de politie vijf voertuigen in beslag genomen en af laten slepen. Daarnaast bevonden zich in en naast het lab nog drie tabletteermachines voor de productie van synthetische drugs. In samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Landelijke Eenheid is alles afgevoerd en vernietigd.

Woning Hippolytushoef
Omdat in het onderzoek ook een woning in Hippolytushoef naar voren kwam is de politie hier naar binnen gegaan. In de woning werden geen personen aangetroffen. Wel trof de recherche tijdens de doorzoeking een vuurwapen, patroonhouder en demper aan, ongeveer vijf kilo MDMA-brokken, zo’n vijf kilo crystal meth en is er meer dan 50.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Andy Kraag, hoofd van de Dienst Landelijke Recherche: “We zijn continu scherp op alle signalen die te maken hebben met de productie van methamfetamine en crystal meth in Nederland. Samen met regionale partners zetten we stevig in op de bestrijding van deze destructieve drug en de criminaliteit die hierachter schuilgaat.” De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aanhoudingen op een later moment worden niet uitgesloten. Het onderzoek gaat door.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button