Zeemacht

MSV Zeemacht VR1 verliest bij Reigerboys/Woest

Heerhugowaard – MSV Zeemacht VR1 speelde tegen het altijd lastige Reigerboys/Woest VR3. De eerste keer wist Zeemacht VR1 ruim te winnen van Reigerboys/Woest VR3, maar deze tegenstander valt niet te onderschatten.

De aanvallende impulsen van de dames van Zeemacht werden door een goed blok keer op keer gestuit. Als er al een gaatje was om te scoren, dan was daar keepster Isa de Vries nog. Coach Ferry van Loon had samen met Patrick Bachet een plan gemaakt om toch door de defensie van de geelhemden te dringen. Het lukte niet geheel volgens verwachting, maar na bijna 20 minuten was het Lara de Decker, die met een bekeken schot voor de 0-1 zorgde. Tot aan de rust was het een aanvallend Zeemacht en een op de counter loerend Reigerboys/Woest.

Na rust ging de strijd verder en hadden de dames van Zeemacht iets meer balbezit. Celine van der Laan en Lean Hamburg kregen een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar dan viel de bal via een scrimmage achter keepster Joyce Berendsen, waardoor de stand op 1-1 kwam. De zusters Melanie en Fabienne Vaalt pakten hun taken goed op en loerden op de ruimte op de andere helft. De tijd verstreek en een schot van Melissa Zijlstra belandde net naast het doel, Melanie Vaalt raakte de paal en het geluk zat niet mee.

Besloten werd Berendsen naar de kant te halen en Bianca Kwast ging als meespelende keepster het veld in om de bevrijdende tweede goal te maken. Reigerboys/Woest stond als een huis en gaf weinig weg. Na een foute pass wist Reigerboys/Woest de bal direct in een leeg doel te schieten, waardoor Reigerboys/Woest met nog een paar minuten te spelen op een 2-1 voorsprong kwam. Zeemacht gooide na de 2-1 alles op alles om de 2-2 te maken. Even later wist Reigerboys/Woest weer in een leeg doel te scoren, waardoor de ploeg uit Heerhugowaard op een 3-1 voorsprong kwam en dat was ook de eindstand.

MSV Zeemacht VR2 speelt vrijdag 13 maart uit tegen DKM VR1. In de Deimoshal in Heerhugowaard start de wedstrijd om 20.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button