Den HelderPolitiek

Den Helder in gesprek over toekomst religieus erfgoed

Den Helder – De gemeente Den Helder is rijk aan religieus erfgoed. Volgens de inventarisatie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zijn hier meer dan dertig gebedshuizen te vinden. De gemeente gaat graag in gesprek over de toekomst van dit religieus erfgoed en start daarom een traject om een kerkenvisie te ontwikkelen. Dit begint met het houden van een startbijeenkomst.

De startbijeenkomst is op woensdag 17 maart van 13:00 tot 15:00 uur. Tijdens deze online-meeting vertellen wethouder Heleen Keur, projectleider Marrit van Zandbergen van bureau MOOI Noord Holland en beleidsadviseur Cultuur en Erfgoed Inge Kalle-den Oudsten graag meer wat zo’n kerkenvisie nou precies inhoudt.

Eigenaren en bestuursleden van een gebedshuis, geïnteresseerden in en betrokkenen bij het religieus erfgoed van Den Helder zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Deelnemen kan via deze link.

Wat is een kerkenvisie?
Eind 2018 is door de landelijke overheid de “Nationale Kerkenaanpak” gestart met als doel een duurzaam toekomstperspectief te ontwikkelen voor het religieus erfgoed in Nederland. Nederland seculariseert en als gevolg hiervan komen veel kerkgebouwen leeg te staan. De Nationale Kerkenaanpak stimuleert gemeentes beleid te maken om de toekomst van het religieus erfgoed te waarborgen, door integrale lokale kerkenvisies op te stellen. Dit gebeurt in dialoog tussen gemeente, eigenaren van gebedshuizen, kerkgenootschappen, inwoners en erfgoedorganisaties. Het gaat over alle gebedshuizen in een gemeente; monumentaal en niet-monumentaal, nieuw en oud, en van allerlei geloofsgemeenschappen (inclusief moskee en hindoe tempel).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button